Padlizsán szín kikerül a kínálatból, nincs utánfestés. Postázás a rendelés leadásától számított 2-3 munkanap.

Horgolótűk

A horgolótűk az alapvető eszközök, amelyekre szükség van a horogláshoz. Mindenféle méretben és anyagból készülnek, beleértve a fémet, műanyagot és fát is. A horgolótűk segítségével egy szép gombolyag fonalból hangulatos pulóverek, kényelmes takarók és gyönyörű otthoni kiegészítők lehetnek.

Minden horgolótűnek hasonlóak az alapvető jellemzői, ugyanúgy, mint a kötőtűk, de a különböző márkák kissé módosíthatják őket az extra kényelem vagy a látványosabb megjelenés érdekében.

Pont/Fej

A lényeg a horgolótű legvégén található rész, amelyet gyakran „fejnek” is neveznek. Lehet sima és lekerekített, vagy hegyesebb és határozottabb a nem elasztikus fonalakkal vagy szorosan összetömörített öltésekkel való munkához.

Torok

A horgolótű torka vagy kúpos és sekély, vagy éles és meredek. A meredek szögű torok „vonalban” néven ismert, és jobb lehet a kezdők számára, mivel segít az öltésméretek konzisztenciájában. A horgolótűk kúpos stílusát kevésbé könnyű irányítani, és könnyen előfordulhat túlfeszítés, mivel az öltéseket a horgolótűn és a horogról le kell dolgozni.

Tengely

A szár a horgolótű azon része, amelyet milliméterben mérnek, hogy megadják a horogméretet, és ez az a rész, amely meghatározza az öltés méretét. Egyes horgok hosszabb szárúak, amelyek hasznosak olyan öltéseknél, amelyeknél többszörös körítésre van szükség, vagy ahol több öltést kell egyszerre megmunkálni.

Hüvelykujjtámasz és fogantyú

A horgolótű hüvelykujjtámasza egy lapított, szélesebb rész, amely megkönnyíti a kézben tartását és a munkát, és egyben az a hely, ahol gyakran kinyomtatják a horog méretét. Sok horgolótűnek módosított fogantyúja van, amely tapadós anyagból, például gumiból vagy műanyagból készült, és néha ergonomikus kialakítású, hogy könnyen fogható legyen.

 

Horgolótűket nálunk is találsz, mi ezeket ajánljuk a fonalainkhoz: https://www.fonalwebaruhaz.hu/horgolotuk-k135237